نمونه ویلا-ویلای سایه

Uncategorised

Rate Total: 73% - 1 votes
73%

ویلای سایه

 نام پروژه: shade house

مکان: Bangkok-تایلند

معماران: Ayuttand Associates

مساحت: 950 مترمربع

سال ساخت: 2020

عکاس: Chalermwat Wongchompoo

این یک ویلای پایدار است، همراه با اکوسیستمی طبیعی برای اینکه بخشی از اکولوژی بزرگتر شهری و راه حلی برای نسل های بعدی خانه سازی باشد. اهمیت طبیعت پیرامونی سایت ویلا، هویت بخش اصلی این پروژه است.

در ابتدا قرار بود که ویلای سایه در دو طبقه طراحی شود ولی این طرح باعث می شد که عملکردهای مورد نیاز، تقریبا بیشتر سایت را اشغال کنند. بنابراین با طراحی پلان سه طبقه که سطح کمتری را اشغال می کرد، آن تبدیل به ویلایی سه طبقه شد، همراه با فضای پارکینگی مجزا در وجه جلویی. این استراتژی جدید به افزایش ناحیه پوشش سبز به بیشتر از 60 درصد کمک کرد. این میزان دوبرابر حداقل مورد نیاز بر طبق قوانین بانکوک بود. با احتساب باغچه های کوچکی در گوشه های بنا و یک بام سبز، کل فضای سبز آن تا 90 درصد رسیده است، در حالیکه در بخشهایی از نما نیز پوشش سبز وجود دارد.

از آنجاییکه صاحبان ویلا یک زوج دوستدار محیط زیست بودند، این رویه سبز گرایی، خواست آنها و معماران را برای به حداکثر رساندن ادراکات حسی از محیط طبیعی، تامین می کند. با سازماندهی یک ارتباط دو سویه بین فضاهای مسکونی و طبیعت پیرامونی، سایه اندازی روی این ویلا در حال رشد است.

معماران از ابتدا تصمیم گرفتند که استخر شنا را در طبقه دوم و در جوار فضای نشیمن قرار دهند تا فضای باز بیشتری در طبقه همکف برای محوطه سازی و حفظ حریم خصوصی صاحبان ویلا فراهم باشد. این رویکرد یک تجربه حسی از وجود استخر در میان ابرها و برگهای درختان را خلق می کند. طراحی ویلا به گونه ای است که هر طبقه دارای سازماندهی مستقل خود می باشد و با کاربریهای مورد نیاز مانند آشپزخانه و حمام و تراس، تجهیز شده است. در اولین طبقه که شامل باغ ویلا است، سوئیت مهمان قرار دارد. مهمانان می توانند از طریق سرسرای اصلی و یا مستقیما از درب کناری، وارد این فضا شوند. بقیه فضا نیازمند خلوت و امنیت بیشتری بوده و فقط مخصوص صاحبان ویلا است و در طبقه دوم قرار دارد. در آن، پنجره های کف تا سقفی وجود دارد که به مجسمه های تایلندی و استخر شنا دید کامل دارند. طبقه سوم در بالای سایه بان درختان جای گرفته است با نمایی به یک لندسکیپ بکر و دست نخورده.

با طراحی فضاهای زندگی در طبقات بالایی، اتاق ها مانند یک خانه درختی عمل می کنند. بوته ها و برگهای درختان نه تنها حس تازگی و شکوفایی را برای ساکنان به ارمغان می آورند به عنوان یک حائل طبیعی نیز عمل می کنند که از نما حفاظت می کند. با استفاده از شکاف ها و پانل های آلومینیومی سوراخ دار، در حین بهر ه بندی از نور خورشید و تهویه در سراسر بنا، از گرمای زیاد فضاها نیز جلوگیری می شود.

 گرافیک حفره های نما به طور خلاقانه ای تقلید کننده از برگهای درختان است. در طول روز هنگامیکه آفتاب به فضاها می تابد سایه هایی مشایه برگهای درختان در کف ایجاد می شود. اندازه این حفره ها به نسبت نیازهای داخلی است. به عنوان مثال، آنها در اتاق نشیمن بزرگتر هستند ولی در اتاق خواب ها کوچکترند.

در شب هنگام هنگامیکه نور داخل به بیرون می تابد، این مربع های مسکونی مانند یک فانوس می درخشند که راه خانه را نشان می دهد. اما فضاهای داخلی از بیرون دیده نمی شوند.

از آنجاییکه صاحبان ویلا روانشناس بودند و به فضایی برای مدیتیشن نیاز داشتند، طراحان تصمیم گرفتند که یک پاویون در میان باغ طراحی کنند. این پاویون نیز مانند بقیه بنا ساختاری از فریم های سخت فولادی دارد. انتظار می رود که به مرور با پیچیده شدن پیچک ها به دور این فریم ها، پاویون کاملا سبز شود.

تجریبات فضایی متنوعی با ادغام انواع مختلفی از لندسکیپ در اطراف ویلا خلق شده است. از بیرون بنا چیزی معلوم نیست به جز صدای آرامبخش آب نما. از ورودی پارکینگ یک باغ پله ای رسمی قابل مشاهده است. در طبقه دوم، محوطه سازی غیر رسمی تر و مینیمال طراحی شده است، با تمرکز روی انعکاس آب استخر و درختان. پوشش گیاهی طبقه سوم فشرده و متراکم است ولی نه آنقدر که دید به سمت بیرون را مسدود کند و بام ویلا به عنوان یک باغ میوه در نظر گرفته شده است. این ویلا به یک بوم سپید تعبیر می شود که با طرحهای رنگارنگی از گل ها و درختان نقاشی شده است.

طراحی، نظارت، اجرا ویلا
اولین تیم تخصصی ویلا در ایران
860 81 860 021
 

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

  1. نظرات و سوالات خود را در مورد این ویلا میتوانید با در میان بگذارید
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
0
Shares