ویلای بومی-ویلای سفید

Uncategorised

Rate Total: 73% - 1 votes
73%

1

 مکان : - Goldasht ایران

معماران : Ez Studio

مساحت :160 متر مربع

سال ساخت : 2020

عکاس : Ali Gorjian 

​این یک پروژه بازسازی ویلا است به نام ویلای سفید. اصل بنای موجود حفظ شده و سازه آن تقویت شده است و تنها احجامی به آن اضافه شده است تا عملکرد فضایی آن را بهبود بخشند. این طراحی ویلا برای یک زوج جوان صورت گرفته است که مکان دنج و ساکتی را برای تعطیلات آخر هفته می خواستند. رها از بلوای شهر، آنها می خواستند که مراسم جمعی یا مناسبت های خصوصی خود را در آن برگزار کنند. این ویلا به منظور تماس دائم با طبیعت طراحی شده است. در عین حال که هماهنگی بین داخل و خارج و حریم خصوصی که مناسب فرهنگ محلی این منطقه است، در آن ایجاد شده است.

طرح ویلا شدیدا تحت تاثیر ویژگیهای سایت و لندسکیپ پیرامونی است که به واسطه اقلیم منطقه تعریف می شود. معماران تصمیم به جای دادن این بنا در توپوگرافی سایت گرفتند. قصد آنها به خدمت گرفتن منابع سالم، تجدید پذیر و آزاد به ویژه تهویه عرضی طبیعی بود، تا بدین نحو از ادغام ویلا در بستر طبیعی اطمینان حاصل شود. قرار دادن فضای حمام در جوار اتاق خواب، نه تنها به جداسازی بخش خصوصی از محوطه باغ کمک می کند بلکه همچنین باعث بهبود آسایش حرارتی و کاهش تبادل حرارتی بین بخش داخلی و خارجی شده و منجر به کاهش مصرف انرژی می شود. استفاده از دیوارهای مجوف و بی حرکت ماندن هوا در داخل آنها، فاکتور دیگری است که انتقال حرارت را محدود می کند.

در محوطه باغ نزدیک ورودی یک استخر قرار دارد که به عنوان یک مبدل هوایی عمل می کند. با توجه به کمبود آب، حجم این استخر از 80000 به 24000 لیتر کاهش پیدا کرده است. بخش باقیمانده به بخش خدمات و دیوان خانه، یک فضای دورهمی دنج برای خانواده و میهمانانشان، 180 سانتیمتر پایین تر از سطح زمین، تقسیم شده است. یک مرز شیشه ای بین استخر و دیوان خانه وجود دارد که گرمای خورشیدی ذخیره شده در آب، در طول روز را به فضای دیوان خانه در شب انتقال می دهد و به تعادل دمایی فضا کمک می کند.

نمای جلویی دارای یک سه دری بزرگی است که به راحتی با دست باز و بسته می شود. طراحی آن طوری است که از فضای داخلی در برابر تابش آفتاب زیاد جلوگیری می کند. آب استخر، پوشش گیاهی و باد، آسایش حرارتی داخلی را بهبود می بخشند. مرزهای بین داخل و خارج کمرنگ شده و فضاهای اصلی نشیمن با تراس، استخر، دیوان خانه و باغ مرتبط شده و انعطاف فضایی را بر طبق نیازهای ساکنان را ایجاد می کند.

در وجه شمالی ویلا، یک حجم نیمه باز، آتریوم، به عنوان ترجمه جدیدی از حیاط نارنجستان در معماری ایرانی تعریف می شود. در همان نقطه در بالای نارنجستان، یک بادگیر ایرانی با فرم و عملکرد ابتدایی وجود دارد. بنابراین در تابستان باد شمال شرقی به آن برخورد کرده و وارد حیاط نارنجستان می شود، در میان شاخ و برگ همیشه سبز حیاط می پیچد و هوای سالم و مطبوعی را وارد فضاهای داخلی می آورد.

پوشش بتنی نما و آجرهای دست ساز دیوارهای داخی، دارای جرم حرارتی بالایی هستند. در ویلای سفید از این خاصیت برای کاهش وابستگی به تهویه هوا در تابستان یا گرمایش در زمستان استفاده شده است. روشهای ساخت ساده و به کار بردن متریال قابل بازیافت و بومی در سراسر پروژه، ساخت این پروژه را توسط سازندگان محلی، بدون هیچ دانش خاصی، مقدور کرده است که تاثیر زیادی در کاهش هزینه ها داشته و به خلق یک نمونه معماری بومی برای تیپولوژی محلی خاص، منجر شده است.

نظرات (0)

هنوز نظری ارسال نشده است

  1. نظرات و سوالات خود را در مورد این ویلا میتوانید با در میان بگذارید
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت