طراحی داخلی ویلاهای کوچک

در بسیاری شرایط، به علت محدودیت زمین، ویلاهایی با ابعاد کوچک ساخته می شوند. کمبود فضا در ویلا در بسیاری از موارد، باعث پایین آمدن کیفیت عملکردی فضاها می شود.

در این موارد طراحی داخلی بهینه و متناسب با مقدار فضای در دسترس، اهمیت بسیاری می یابد. طراحی هدفمند و استفاده از تمام مساحت ویلا، با استفاده از ترفندهایی میسر می شود و این امر منجر به حداکثر استفاده از فضا شده و علاوه بر برطرف شدن نیازهای عملکردی، کیفیت فضایی-کالبدی ویلا افزایش می یابد.

طراحی پلان باید به صورتی باشد که هیچ فضای بی استفاده ای وجود نداشته باشد و تمام فضاهای ضروری و اصلی با ارتباطی مناسب با هم کار کنند. علاوه برجانمایی مناسب فضاها، چیدمان داخلی و مبلمان نیز اهمیت بسیاری دارد. در واقع بهتر است همراه با شکل گیری فضاهای مختلف، مبلمان و دکوراسیون داخلی نیز طراحی شود. در این خصوص به چند راهکار ساده در طراحی داخلی فضاهای کوچک اشاره می شود.

استفاده از فضاهای بلا استفاده و بهره بردن از عناصر ساختاری ویلا. تمام فضاها حتی با متراژ بسیار کم نیز قابل بهره برداری هستند، حتی گوشه های بی قواره بین دو کابینت آشپزخانه، ضخامت دیوار یا فضای زیر راه پله. با خلاقیت کافی می توان از این فضاها برای قرار دادن اشیا بهره برد. -افزایش ظرفیت کمد های کشویی. بیشتر اوقات از تمام فضای داخلی این کمدها استفاده نمی شود. اگر هرکدام از کشوها با دقت و با تناسب و اندازه دقیق ظروف و اشیا طراحی شوند، کارایی آنها افزایش پیدا می کند. 

-ایجاد پله های چند عملکردی. پله ها المانهای مناسبی برای این اهداف هستند، کتابخانه یا انبارهای کوچک. مکان آنها که معمولا در مرکز است، جایگاه مناسبی است برای انبار کردن و قرار دادن لوازم خانگی. در این روش راه پله می تواند به عنوان کمد کشویی عمل کند و فضای زیر هر پله یک کشوی قابل دسترس باشد.

-استفاده از ضخامت دیوار. ضخامت دیوار یک فضای مرده نیست. در طراحی ویلا اگر چند سانتیمتر به ضخامت دیوارها اضافه کنیم می توانیم فضایی برای قرار دادن اشیا به وجود آورده و به ساختار ویلا یک عملکرد ثانویه ببخشیم. بسته به عمق ایجاد شده، اشیا متفاوتی را می توان در آن جایگذاری کرد. ممکن است این عمق، کاملا در بر گیرنده آنها باشد و یا فقط حالت نگهدارنده داشته باشد. اضافه کردن چند آجر یا لایه هایی از چوب های لمینت شده می تواند راهکار مناسبی برای این منظور باشد.

در بعضی از پروژه های بازسازی، دیوارها می توانند برچیده شوند تا فضا باز تر و روشن تر باشد، در این حالت تیرها و ستونهای اکسپوز می توانند قفسه بندیهایی را در خود جای دهند.

-استفاده خلاقانه از ارتفاع فضا. بهره گیری از تراز بالایی دیوار، به آزادی و بازی فضای کف بسیار کمک می کند. در هنگام سازماندهی در ترازهای ارتفاعی مختلف، قفسه ها می توانند بخش وسیعی از دیوار را پوشش دهند و بنا به سبک و کارکرد فضا شکل گیرند.

-ترکیب کمد و محفظه ها با مبلمان ضروری. یک راه حل مناسب، ادغام فضاهای انبار با مبلمانی است که در هر فضایی لازم است و همچنین تطبیق آنها با اهداف چند گانه در یک زمان. به عنوان مثال ایجاد یک کشو در زیر تخت خواب. تخت خواب یک المان ضروری در اتاق خواب است و دارای اندازه استانداردی است که نمی توان آن را کاهش داد. بنابراین بهتر است از فضای بی استفاده زیر آن بهره برد. در مواردی که ارتفاع سقف زیاد است می توان تخت را به اندازه کافی بالا برد و فضای بزرگی در زیر آن ایجاد کرد. با انتخاب طرح و متریال مناسب، قفسه ها و طبقات ایجاد شده دارای هماهنگی با تخت و بقیه فضاها خواهند بود.

در روشی دیگر می توان زیر تخت را به صورت یک سری قفسه های باز طراحی کرد و اشیا به صورت نمایان و ادغام با دیگر اجزای فضا دیده شوند. این قفسه ها می توانند قابلیت جابه جایی و تغییر ابعاد را نیز داشته باشند.

همین رویکرد در مورد اتاق نشیمن نیز می تواند به کار گرفته شود، مبلمانی می تواند طراحی شود که در زیر آن کشو و طبقه بندیهایی وجود داشته باشد. 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]