طراحی ویلا روستیک | ویلا 1000

ویلای سنتی، زندگی مدرن با چاشنی نوستالژی

 اگر شما هم جز کسانی هستید که با شنیدن نام ویلای سنتی به یاد تصاویری از خانه‌های قدیمی با طراحی داخلی از مد افتاده و امکانات رفاهی بسیار پایین می‌افتید، این مطلب را بخوانید. در ادامه خواهیم گفت چطور طراحان ما با ترکیب حال‌ و هوای قدیم و رفاه زندگی مدرن یک ویلای ایده‌آل را به شما ارائه می‌دهند.

معماری سنتی چگونه است؟

در ابتدا لازم است توضیح مختصری درباره معماری سنتی ایران بدهیم. معماری سنتی، یکی از سرمایه‌های ارزشمند ما دانست زیرا که گذشتگان ما با مطالعه و تجربه فراوان، شکلی از معماری را ایجاد کردند. در ضمن اینکه هویتی یکپارچه دارد، اهمیت زیادی برای جزئیات و تطبیق با اقلیم‌های مختلف قائل است.

بهترین و به روزترین طراحی ویلا را با ویلا هزار تجربه کنید

ویلای سنتی - ویلا هزار

جالب است که بدانیم همه این نکات به شکل گسترده و جدی در مبحث معماری پایدار در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان دنبال می‌شود. شاید بتوان استفاده از شیشه‌های رنگی برای کنترل نور یا تنظیم گرمایش و سرمایش با استفاده ار فرم بناها را تلاش‌های اولیه نیاکان ما برای معماری پایدار دانست!

در واقع اصول معماری سنتی هم تداعی‌کننده فرهنگ و هویت ما است و هم توجه ویژه‌ای به تطبیق با اقلیم و پایداری دارد.

طراحی ویلای سنتی بر اساس تطبیق با محیط‌ و حداکثر بهره‌وری از آن برای رفاه بیشتر ساکنین بنا شده و دوستدار محیط زیست است.

در ادامه به توضیح ویژگی‌های معماری ویلای سنتی می‌پردازیم

فرم‌های متناسب با محیط و آب و هوا

از آنجایی که ایران کشوری با اقلیم‌های بسیار متفاوت است، ساخت ویلا در مناطق مختلف با اینکه اصولی مشترک دارند. در جزئیات و مصالح و فرم‌های به کار رفته تفاوت دارند، تا باعث بهترین استفاده از منابع محیطی و کاهش هزینه‌ها شود.

استفاده از مواد و مصالح بومی

همانطور که پیش از این اشاره شد به دلیل وجود اقلیم‌های مختلف در ایران، تفاوت‌هایی در مصالح وجود دارد. استفاده از مصالح بومی بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. زیرا:

  1. مصالح موجود در یک اقلیم، عمر ویلا را بالا می‌برد و باعث پایداری آن می‌شود
  2. 2-      به دلیل فراوان  متریال و کم شدن هزینه حمل و نقل، از لحاظ مالی بسیار مناسب‌ است.
  3. حال و هوای اقلیم مورد نظر در طراحی ویلا منعکس می‌شود در نتیجه هارمونی و هماهنگی بین محیط و بنا حفظ می‌شود.  

استفاده از حیاط یا تراس برا ادغام طبیعت و محیط زندگی در ویلای سنتی

ایوان و حیاط  از مهمترین عناصر معماری سنتی ایران هستند. زیرا:

  1. ایوان و حیاط در گذشته کاربردهای بسیاری داشتند و از حفظ حریم خانه تا مکانی برای فعالیت‌های روزمره مانند شستشو و یا تفریح.
  2. در قدیم حیاط به گونه‌ای طراحی می‌شد تا استفاده مطلوب و حداکثری از انرژی خورشید صورت بگیرد
  3. کاشت گیاهان هم باعث طراوت و تعدیل هوا می‌شد.
  4. امروزه بسیاری از استفاده‌های کاربردی از حیاط مانند شستشوی ظرف یا لباس از بین رفته اما عنصر حیاط همچنان پیوند میان خانه و طبیعت است.

امروزه حیاط مکانی مناسب برای تفریح و استراحت و دورهمی‌ها و جایی دنج برای آرامش و لذت بردن از طبیعت است. در کنار مواردی که گفته شد اضافه شدن المان‌هایی از معماری مدرن مانند آتشدان، استخر، باربیکیو یا طراحی فضاهایی برای بازی حیاط ها را به محیطی مدرن و مفرح تبدیل کرده‌است.

استفاده از حوض یا آبنما در ویلای سنتی

یکی از عناصر روح‌بخش در بناهای قدیمی استفاده از حوض‌های کم‌عمق و آبنماها می‌باشد. البته این حوض‌ها مانند استخر و جکوزی و سایر امکانات امروزی استفاده کاربردی ندارند. آنها باعث ایجاد رطوبت و تعادل در هوا و طراوت و زیبایی در محیط می‌شوند. شما با استفاده از این المان‌های می‌توانید یک دیزاین سنتی تمام و کمال داشته‌باشید.

طراحی بیرونی ساده‌ و جزئیات و تزئینات در طراحی داخلی ویلای سنتی

زیبایی درعین سادگی یکی از ویژگی های مهم معماری ایرانی است. معماری سنتی ایران در نمای بیرونی معمولا از سادگی در فرم و متریال برخوردار است. اما در فضای داخلی با جزئیات بی‌شمار و ظرافتی فوق‌العاده، زیبایی چشمگیر خود را به نمایش می‌گذارد.

 استفاده از فرش‌های چشم نواز، وسیله‌های تزئینی شیشه‌ای و چوبی، پرداخت به گچبری‌ها و کاشی‌کاری‌های بسیار زیبا و به کاربردن شیشه‌های رنگی درون درها و پنجره‌ها از ویژگی‌های طراحی داخلی فضا در معماری سنتی ایران است. این عناصر ضمن کاربردی بودن هویت معماری ما را می‌سازند و روح معماری ایرانی را به ویلاهای مدرن ما میدمند.

حریم خصوصی در ویلای سنتی

یکی از عناصر معماری سنتی، حفظ حریم خصوصی در خانه‌ها است. فضاهای مختلف بیرون و داخل خانه با راهروها و بخش‌های مختلفی مانند هشتیها و دالانها از هم جدا می‌شده. چرا که حفظ حریم خصوصی اهمیت زیادی داشته است.

امروزه با مدرن‌تر شدن زندگی و به تبع آن معماری و همچنین کوچک‌تر شدن فضای زندگی رعایت این نکته کمی دشوار شده است.

حریم خصوصی در ویلای سنتی - ویلا هزار

کلام آخر درباره ویلای سنتی

تلاش طراحان ما در خلق ویلاها به سبک سنتی این است که ضمن دسترسی آسان و سریع فضاها به یکدیگر و ارتباط مناسب همه فضاها مانند نشیمن، آشپزخانه، اتاق خواب و … باهم، پرایوسی بخش‌های خصوصی‌تر در ویلا حفظ شود تا افراد ضمن احساس آرامش از آلودگی صوتی نیز در امان باشند.

 بخش‌هایی مانند استخر و جکوزی یا باشگاه نیز یا درون ساختمان طراحی می‌شوند یا اگر در فضای بیرونی هستند، تلاش می‌شود تا دید چندانی نداشته‌ باشند.

همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم، معماری سنتی ایران ویژگی‌های بسیار منحصربه‌فردی دارد که با ادغام این خصوصیات و امکانات رفاهی معماری مدرن می‌توان محیط بسیار دلچسب و زیبایی را برای زندگی، تفریح و تمدد اعصاب فراهم آورد. شما می‌توانید صاحب ویلایی باشید که هم جلوه‌ها و ویژگی های معماری غنی ایرانی را دارد و هم با امکانات و سرعت زندگی مدرن تطابق یافته‌است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 4.2]