هزینه ساخت ویلا

 شاید در حین تصمیم گیری درباره ساخت یک ویلا، اولین سوالی که به ذهن می رسد این است که هزینه ساخت ویلا چقدر است.

عوامل بسیاری در این مورد دخیل هستند. اولین عامل، قیمت خود زمین است و وابسته به مکان و ابعاد آن است. بعضی زمین ها از لحاظ موقعیت های دسترسی و محلی در مناطق مرغوب و با زیر ساخت های کامل هستند، به همین علت دارای قیمت بالاتری هستند.

عامل بعدی تهیه نقشه های طراحی ویلا و اخذ مجوزهای لازم است. این عامل نیز مستقیما به ابعاد زمین و مقدار فضای ساخت، وابسته می باشد. نقشه برداری در زمین های کوچک و مسطح هزینه کمتری را نسبت به زمین های ناهموار و بزرگ دارد. همچنین هرچه متراژ بیشتری نیاز به طراحی داشته باشد، تعرفه های بیشتری باید به شرکت های طراحی و ساخت ویلا پرداخت شود، همچنین نوع طراحی نیز مهم است.

 پروسه تعریف فضاها و طراحی یک پلان ساده بسیار متفاوت از طراحی های متنوع و خلاقانه همراه با طراحی داخلی و جزییات می باشد. طرحهای خاص مدرن یا کلاسیک هم در نما و هم در پلان نیاز به اتودهای بیشتر و طراحی جزییات دقیق تری دارند و به همان نسبت زمان و هزینه بیشتری را به پروژه تحمیل می کنند و به همان نسبت نقشه های سازه و تاسیسات نیز تحت تاثیر نوع معماری ویلا قرار دارند.

 همچنین ویلاها اغلب دارای محوطه های باز پیرامونی هستند که طراحی آن و اجزای تشکیل دهنده اش مانند فضای سبز، استخر، آلاچیق، آب نما و…. مبحث جدا گانه ای است که هزینه های مجزایی را می طلبد. بعضی از این اجزا مانند استخر نیاز به آماده سازی های قابل توجه، تیم طراحی و اجرای حرفه ای و متخصص دارد و باعث افزایش قابل ملاحظه هزینه های محوطه سازی می شود.

عکس محوطه پروژه شرکت

بعد از اینکه طرحها اعم از نقشه های ویلا، محوطه سازی و نما تکمیل شد، باید جواز ساخت را از مراجع قانونی اخذ کرد که نیاز به پرداخت عوارض و هزینه های جانبی دارد.بخش اصلی هزینه بر ساخت ویلا، عملیات ساختمانی آن است. اولین فاز آن، آماده سازی زمین است. اگر زمین دارای عوارض و پستی بلندی های زیادی باشد، عملیات خاکبرداری، خاکریزی و تسطیح و پاکسازی آن شامل حذف پوشش های گیاهی و برداشت سنگ ها و خاکروبه ها، نیاز به ماشین آلات بیشتر، عوامل اجرایی و زمان قابل ملاحظه ای دارد که تمام آنها منجر به هزینه های بسیار زیادی می شود.

  فرآیند ساخت با پیاده سازی دقیق فونداسیون و ساختار سازه ای ویلا شروع می شود. این اقدام نیاز به نقشه برداری دقیق دارد. در بعضی شرایط از جمله وجود شیب زیاد در سایت، فونداسیون خاصی باید طراحی و اجرا شود و یا ممکن است در ترازهای متفاوت، فونداسیون های مجزا اجرا شود. همچنین وجود طرح های ویژه در طراحی ویلا، تمهیدات سازه ای را می طلبد که شامل محاسبات سازه ای پیچیده تر و عملیات اجرایی طولانی تر و دقیق تری است.

 بعد از اجرای سازه، باید لوله کشی های تاسیسات انجام شود. ویلاهای بزرگ و لوکس که دارای اتاق ها و فضاهای زیاد و متنوع هستند به تاسیسات پیشرفته تری از جمله تجهیزات نورپردازی، سرمایشی و گرمایشی، تهویه مطبوع و… نیاز دارند. همچنین محوطه سازی نیز تاسیسات خاص خود را لازم دارد که بنا به وسعت و تعداد المان های طبیعی و انسان ساخت آن باید طراحی و اجرا می شود.

بخش معماری ساخت ویلا از جانمایی فضاها و دیوارهای سازه ای شرو ع می شود و تا مرحله نازک کاری و دکوراسیون داخلی و نما پیش می رود. هرکدام از این بخش ها بنا به خواسته های طرح، دارای طراحی ها و مراحل اجرای متفاوتی هستند. به عنوان مثال ویلاهای لوکس دارای جزییات و دکوراسیون های پرکاری هستند که اجرای آنها و متریال خاص آنها، تاثیر قابل توجهی بر هزینه های ساخت ویلا می گذارد. 

همچنین مبحث نما خود بخش مجزایی در ویلا سازی است. ارائه طرح های متنوع و گیرا توسط طراحان و استفاده از متریال مختلف و اجرای نماهایی با فرمهای مختلف و ویژه نیاز به سرمایه و صرف وقت بیشتری دارد.

عکس نمای مدرن و کلاسیک پروژه های شرکت

در نهایت باید یادآور شد یک سری هزینه های پیش بینی نشده نیز در تمام مراحل ساخت ویلا وجود دارد که مربوط به تغییر طرح، تاخیرهای ناشی از شرایط آب و هوایی و یا مشکلات اجرایی می باشد. با جمع بندی تمام اینها و مشورت با تیم های اجرایی با تجربه می توان حدودی از هزینه یک ویلا را تخمین زد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]