اجرای محوطه ویلا

طرح خانه های ویلایی غالبا با طراحی محوطه کامل می شود. چرا که فضاهای طبیعی و باز حومه ها و نواحی ییلاقی دارای پتانسیل مناسبی برای محوطه سازی هستند. طراحی یک محوطه جذاب و کارآمد، انجام فعالیت های بیرونی شامل فعالیت های تفریحی، ورزشی، دورهمی و گذران اوقات فراغت ساکنان ویلا را مقدور می سازد و باعث بهره مندی بیشتر از طبیعت پیرامونی ویلا می شود.

مبنای اجرای محوطه، طراحی فضای سبز و المان های انسان ساخت، با توجه به ویژگی های بستر طبیعی سایت ویلا و تقویت نقاط قوت و حذف یا اصلاح معایب و مشکلات سایت ویلا می باشد. اجرای یک لندسکیپ موفق و پایدار، منوط به تبدیل تهدیدهای طبیعی سایت به فرصت های فضاسازی های متنوع و جذاب است.

وجود شیب و عوارض ها به عنوان عواملی هستند که باید با طراحی خلاقانه ویلا تبدیل به فرصت شوند. از طرف دیگر جذابیت های طبیعی موجود در سایت مانند مناظر رو به کوهها، دریاها و جنگل های انبوه، در طرح بندی و فضاسازی ها و جانمایی المان های طراحی محوطه مانند آلاچیق ها تاثیر گذار هستند.

بعد از اینکه طرح همه جانبه ای شامل فضاهای مورد نیاز، طرح ها، ابعاد و جانمایی المان ها تهیه شد، نوبت به مسائل اجرایی می رسد. طرح اجرایی محوطه به نقشه های فاز دو دقیق نیاز دارد. هر محوطه سازی الزامات اجرایی خود را می طلبد.

به عنوان مثال در محوطه ای که برای یک ویلا ساحلی اجرا می شود، باید مسائل مربوط به رطوبت، همجواری با بدنه های آبی، شرایط بارندگی و نوع پوشش گیاهی و زمین ساحلی را از لحاظ بستر سازی در نظر داشت. ممکن است حتی ساختارهای سبک مانند پرگولا یا آلاچیق ها نیازمند اقدامات متراکم سازی خاک باشند. همچنین زاویه ریزش خاک و اجرای دیوارهای حائل بسته به نوع خاک سایت متفاوت خواهد بود.

از جهت دیگر سبک انتخابی، روند اجرای محوطه ویلا را تحت تاثیر قرار می دهد. محوطه سازی مدرن که به تبع در بر گیرنده یک ویلا مدرن نیز هست، دارای سادگی و خلوص بیشتری است. در حالیکه ویلا کلاسیک نیازمند محوطه سازی کلاسیک یا سنتی است، با بیشترین جزئیات اجرایی.

میزان فضای در دسترس و ابعاد کلی سایت ویلا، تعداد و تنوع فضاسازی ها و المانها، نوع طرح و تکنیک ساخت را تعیین می کنند.

یک محوطه سازی کوچک و محدود با یک تیم اجرایی معمولی نیز قابل اجرا می باشد اما در محوطه های بزرگ، انتخاب، کنترل و اصلاح پوشش گیاهی از یک سو و ساخت آلاچیق، استخر، آتشگاه و…. از سوی دیگر، نیازمند افراد کاملا حرفه ای و متخصص می باشد.

جانمایی و جهت گیری فضاهای تفریحی و نشستن مانند آلاچیق ها، گودال باغچه ها، استخر روباز، زمین های ورزشی و … باید بر طبق بهترین سایه اندازی در فصول گرم باشد. همچنین این فضاها باید در فصول سرد، از وزش بادهای سرد و مزاحم در امان باشند. عموما موقعیت آنها نسبت به ساختمان ویلا و دسترسی ها تعیین می شوند.

اولین اقدام بعد از تصویب طرح محوطه، عملیات آماده سازی بستر طبیعی، ساخت زیر ساخت های سازه ای، زهکشی و آبیاری و پیاده سازی طرح محوطه سازی روی سایت  است. طراحی و جانمایی لوله ها و کانال های زهکشی بر مبنای شیب طبیعی زمین و جهت رواناب و سیلاب ها صورت می گیرد. باید طرحی جهت ذخیره سازی و استفاده مجدد این سیلاب ها برای آبیاری فضای سبز اجرا شود. همچنین در بعضی محوطه های بزرگ تاسیسات محدود تصفیه فاضلاب می تواند در جهت پایداری و خود کفایی مجموعه بسیار موثر باشد.

انتخاب متریال مناسب بخش مهمی از اجرا را به خود اختصاص می دهد. دوام و مقاومت کافی در برابر فرسایش، خوردگی و رطوبت مهمترین ویژگی متریالهایی است که برای استفاده در فضای باز، مورد استفاده قرار می گیرند.

مصالح مقاوم و تقویت ساختار شده، به مرور زمان دچار تغییرات و کاستی های کمتری می شوند در نتیجه محوطه ویلا نیازمند کمترین هزینه های اصلاح و بازسازی خواهد بود و همچنان برای سالها زیبا و کارآمد باقی می ماند.

هزینه اجرای محوطه بستگی به وسعت و فضاهای مورد نیاز آن دارد. در فرآیند اجرای محوطه سازی باید همواره فاکتوری را برای هزینه های غیرقابل پیش بینی در نظر گرفت، چرا که در حین پروسه ساخت، مسائل و مشکلاتی پیش می آیند که از قبل قابل پیش بینی نبوده اند. بیشترین هزینه های اجرا مربوط به آماده سازی و تسطیح زمین است چرا که نواحی غیر شهری و حومه ای دارای ناهمواری های بسیاری هستند.

همچنین اجرای استخر روباز که شامل خاکبرداری نسبتا وسیع، اجرای دیوارها و سازه های حائل و عملیات اجرای لوله های تاسیساتی می باشد، سهم قابل توجهی در هزینه اجرای محوطه ویلا دارد.

در پایان باید خاطر نشان شد هرچه طراحی محوطه ویلا دقیق تر و به صورت همه جانبه انجام شده باشد، اجرای آن سریع تر و با هزینه کمتری محقق می شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]