اجرای ویلا پیش ساخته

اجزای ساختاری ویلا پیش ساخته در کارخانه و در محیطی کنترل شده، توسط افراد ماهر و متخصص تولید می شود. برعکس پروسه های سنتی ساختمان سازی، تولید صنعتی به آماده سازی زیادی نیاز دارد و در فرآیند آن، جزئیات، بسیار مهم و تاثیر گذار هستند.

پیش ساختگی می تواند بسته به نوع طراحی ویلا و اینکه چه حدی از ساخت ویلا باید در محل تکمیل شود، دارای درجات مختلفی باشد.

دو نوع اصلی پیش ساختگی، مدول ها و المان ها یا پانل ها هستند. گزینه ساخت با المان ها، انعطاف پذیری بیشتری را حاصل می کند و ساخت با مدولها، در شرایطی که اندازه و فرم فضاها محدودیت دارند، در زمان نصب روی سایت، باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای می شود. متریال ساختارهای پیش ساخته معمولا بتن و چوب است.

در ادامه به مراحل ساخت ویلا پیش ساخته اشاره می شود:

مرحله اول: ایده پردازی

تمرکز بر نیازهای سکونتی و فعالیتهای مورد نظر و جستجو در سایت ها و نمونه طراحی ویلا پیش ساخته می تواند نقطه آغازین ایده پردازی باشد. وقتی اسکیس ویلا و برنامه فیزیکی آماده شد، می توان حدودی از مساحت مورد نیاز و مقدار بودجه تخصیصی را تخمین زد. در اسکیس های اولیه باید به محدودیت های تکنیک های ساخت و نصب توجه داشت.

هزینه ساخت ویلا پیش ساخته به سایت ویلا، مساحت، تعداد طبقات، فرم، نوع متریال، تکنیک نصب و پرداخت کاری های داخلی بستگی دارد. اگر هزینه ساخت ویلا با بودجه هماهنگ نباشد، باید از بخش ها و خواست های غیر ضروری صرفنظر شود.

مرحله دوم: ترسیم یک طرح معماری

طراحی پلان ویلا در این مرحله شکل می گیرد و بر مبنای لیست فضایی و رعایت ضوابط و حداقل استانداردها و سیرکولاسیون داخلی فضاها، کارکردگرایی و تنوع و جذابیت های بصری و فیزیکی شکل می گیرد. در این مرحله باید از مشاوره متخصصان طراحی شرکت های تولید کننده قطعات پیش ساخته بهره برد تا طرحی قابل اجرا حاصل شود.

مرحله سوم: بودجه بندی

بسیاری از افراد گمان می کنند که وقتی قطعات و اجزای پیش ساخته شده در کارخانه، در محل پروژه نصب می شوند، ویلا پیش ساخته آماده سکونت است. اما در واقعیت تنها تولید کنندگان اندکی قادر به ارائه چنین خدماتی هستند. بیشتر آنها اجزا و قطعات را بر روی فونداسیونی که از قبل آماده و اجرا شده، نصب می کنند. علاوه بر آن اقدامات دیگری نیز وجود دارد که باید صورت گیرد و هر کدام از آنها هزینه مجزای خود را دارند و باید در ردیف بودجه پروژه لحاظ شود.

مرحله چهارم: انتخاب یک شرکت تولید کننده

این پروسه ای زمان بر است و معمولا سوالات بسیاری درباره نوع متریال، تکنیک ساخت، هزینه، زمان و چگونگی نصب و … مطرح می شود. شرکت تولید کننده اطلاعات و گزینه های مختلفی را درباره اجرای ویلا پیش ساخته ارائه می کند تا تصمیم گیری نهایی حاصل شود.

مرحله پنجم: انتخاب پیمانکار

اقدامات اجرا و نصب قطعات و تکمیل ساخت ویلا باید به یک گروه حرفه ای سپرده شود که دائما در ارتباط با شرکت تولید کننده بوده و تبادل اطلاعات اجرایی و تخصصی سریع و بدون واسطه بین آنها برقرار شود.

مرحله ششم: طراحی مهندسی قطعات

این مرحله زمان قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد و از مراحل اساسی طراحی ویلا پیش ساخته می باشد. بسته به اندازه و پیچیدگی های معماری ویلا، این مرحله به طول می انجامد. قسمت های مختلف بنا به صورت پازل های سه بعدی طراحی و ساخته می شوند. جانمایی محل عبور کانالهای تاسیساتی و تجهیزات برقی باید در این فاز در نظر گرفته شوند. بدین رو طرحهای تولید و دستورالعمل نصب آنها آماده می شود.

مرحله هفتم: آماده سازی سایت

در حین مهندسی قطعات و طراحی ویلا، سایت ساخت ویلا باید از لحاظ خاکبرداری و خاکریزی، تسطیح و تراز بندی آماده شود. بعد از اجرای فونداسیون و تایید و تطابق آن با طرح مهندسی، مرحله تولید آغاز می شود.

مرحله هشتم: تولید

این مرحله یکی از مراحلی است که کمترین زمان را به خود اختصاص می دهد. تولید قطعات یک ویلا کوچک در حدود یک هفته زمان می برد. برای سری سازی ها در یک شهرک ویلایی، این زمان حتی کمتر نیز می شود. برای سرعت بخشیدن به این فاز، طراحی مهندسی ویلا پیش ساخته باید کاملا بدون عیب و نقص باشد و  تمام قطعات با جزئیات کامل طراحی و ساخته شوند. طراحی خوب و اجرای ماهرانه به کیفیت بالای اجرا می انجامد.

مرحله نهم: حمل و نقل

بعد از تولید، قطعات ویلا پیش ساخته به سایت ویلا حمل می شوند. این مرحله کوتاهترین مرحله می باشد.

مرحله دهم: مونتاژ در محل

زمان لازم برای نصب، بسته به درجات پیش ساختگی تولید و اندازه ویلا متغیر است. تخلیه، بالابردن و نصب المان ها و داربست ها برای مونتاژ قطعات و اجرای نمای ویلا از جمله اقدامات این مرحله است.

مرحله یازدهم: اجرای تاسیسات فنی

بعد از برپایی ساختار ویلا، پیمانکار به هماهنگی تیم های نصب تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و لوله کشی های آب و فاضلاب می پردازد تا این سیستم ها و زیر ساخت ها، هماهنگ با طرح قطعات و فضاها اجرا شوند.

مرحله دوازدهم: نازک کاری داخلی

مرحله آخر مربوط به پرداخت کاری نهایی است. مدت زمان اجرای این فاز نیز بستگی به اندازه و فرم خانه های ویلایی پیش ساخته دارد. اجرای نازک کاری باید بدون عجله و با دقت بسیار، صورت گیرد. در واقع حتی اگر ساختار ویلا کامل و بی نقص باشد، اجرای نازک کاری ضعیف به ترک ها و ظاهر ناخوشایند فضاهای داخلی ویلا می انجامد.

مرحله سیزدهم: تحویل ویلا پیش ساخته

در این مرحله پیمانکار و صاحب ویلا، با یکدیگر یک بازبینی نهایی را بر اساس طرح و انتظارات اولیه از فضاهای ویلا انجام می دهند. اصلاح اشتباهات و کاستی های احتمالی باید تحت گارانتی پیمانکار قرار گیرد و شرکت تولید کننده باید مسئولیت مشکلات ساختاری و سازه ای را به عهده بگیرد.

بعد از طی این مراحل به طور صحیح، یک ویلا پیش ساخته با کیفیت و زیبا، آماده بهره برداری خواهد بود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]